ROASTBEEF

Roastbeef pečený při nízké teplotě

Suroviny:

Hovězí nízký roštěnec    1 kg
Máslo na opečení
Sůl
Plnotučná nebo dijonská hořčice
Berevný pepř
Koření dle vlastní inspirace

Postup:

Maso opláchneme, tučnou stranu opatrně několikrát nařízneme tak, abychom nezařízli do masa.
Maso okořeníme a podle libosti můžeme nechat odležet, není to však vzhledem k dlouhé době pečení nutné.
Maso zprudka opečeme po včech stranách asi 3 - 4 minuty z akždé strany.
Troubu rozehřejeme na 80 stupňů (horní a dolní ohřev)
Maso vložíme do pekáčku s mřížkou, nebo na specílní rošt pro pečení při nízkých teplotách nebo na obyčejný rošt v troubě pod který umístíme pekáček na zachycení odkapávajícího tuku.
Maso pečeme cca 3 - 6 hodin podle velikosti (1 kg - 2,5 kg)
Roastbeef podáváme teplý s rozličnými přílohami, nebo studený na obložených mísách. Vždy ale krájený na tenké plátky.


Dobrou chuť Vám přeje